Kiemelt Külföld

Orbán Viktor az egyetlen EU-s vezető akinek Putyin boldog új évet kívánt

A két ország közötti kapcsolatok pozitív tendenciát mutatnak…

Vlagyimir Putyin orosz elnök karácsonyi és újévi üdvözletet küldött egy sor állam- és kormányfőnek is, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is – derül ki a Kreml hivatalos oldaláról. Putyin Orbánnak küldött üzenetében azt írta, hogy a nehéz nemzetközi helyzet ellenére a két ország közötti kapcsolatok pozitív tendenciát mutatnak. Az orosz elnök megerősítette azt a szándékát, hogy folytassák a közös munkát a kétoldalú napirenden lévő aktuális kérdésekben.

Orbán mellett Putyin boldog új évet kívánt egy sor államnak és vezetőinek, a listán szerepel Abházia, Örményország, Azerbajdzsán, Belarusz, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Dél-Oszétia, Bolívia, Brazília, Magyarország, Venezuela, Vietnam, India, Kína, Kuba, Nicaragua, Szerbia, Szíria, és Törökország is, de Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam.

Az orosz elnök köszöntőjével kapcsolatban Dmitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő közölte, Putyin elnök nem fog gratulálni a barátságtalan országok vezetőinek az újév alkalmából.

vadhajtasok vadhajtások , mandiner , magyar jelen , magyarjelen

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább