Belföld

Orbán Viktor: Alkotmányos joggá válhat a készpénzhasználat

A Mi Hazánk frakcióvezetője szerint Orbán Viktor a bankok oldalán áll, mert a kormány nem ragaszkodik a készpénzhasználathoz, ami egyben szabadságjog is.

A kormány miért szavazta le az ezirányú kezdeményezésüket? – kérdezte a miniszterelnöktől az azonnali kérdések órájában a parlamentbe, a politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint nem fair, amit a Mi Hazánk elnöke mondott, mert a magyar kormány nem engedte szűkíteni a készpénzhasználat lehetőségeit, annak ellenére sem, hogy a bankszektorból rengeteg ezirányú kérés jön. A kormány semmilyen erre vonatkozó igényt nem fogadott be és nem ismer el.

Ha lesz nemzetközi nyomás, akkor alkotmányos úton fognak kifejteni ellenállást. Ez olyan ügy, ahol könnyen szót tudunk egymással érteni – mondta a kormányfő a Mi Hazánk elnökének.

Hozzátette: a készpénzhasználat jogi védelmét most is meg tudják oldani, de ha ezt a Mi Hazánk szerint érdemes alkotmányos szintre emelni ezt, akkor a kormány nem lesz ennek az akadálya, mert van még 3-4 téma, amit meg kell vizsgálni, ezért ezeket össze fogják rakni egy csomagba, és akár alkotmányos joggá válhat a készpénzhasználat joga is.
A rendezvényeken a készpénzhasználatot azért küszöbölik ki, hogy ne a bankok bankkártyáival kelljen fizetni, saját fizetési rendszert alkalmaznak – jelezte a Mi Hazánk elnökének egy másik felvetésére válaszolva a kormányfő.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább