Belföld Kiemelt

Orbán Viktor a térdelésről: A szurkolókkal értek egyet

olvasási idő:56 másodperc

Ne provokáljanak minket a térdeléssel…

A legkevésbé sem szimpatizálok a térdelősdivel, a sport másról szól és nincs helye a pályán ennek. Az ilyen gesztusok kultúrafüggők – mondta kérdésre Orbán Viktor. Mi teljesen másként gondolkozunk ezekről a gesztusokról, mint a brit kultúrkörben.

Valószínűleg mi másképp gondolkodunk erről, mint a britek, vagy az írek. A Jóisten előtt, a haza előtt, és lánykérés esetén – ezekben az esetekben térdelünk le Magyarországon. Harcot várunk a csapattól, nem azt, hogy letérdeljenek. Ha megnézzük, hogy hogyan jött be az életünkbe a térdelés, azt látjuk, hogy volt rabszolgatartó országok találták ki, mi nem látjuk ennek a terhét, mert nem voltunk rabszolgatartó ország. Ezeket a terheket az érintetteknek kell elhordoznia, mi, akik nem voltunk benne, nem tudunk nekik segíteni, hiába hozzák fel ezt a futballpályára. A szurkolókkal ért egyet és ha kell akkor a magyar csapat állva hal meg.

Gulyás Gergely inkább nem mondta el még radikálisabb véleményét a Black Lives Matterről, Orbán Viktor a mérsékelt szárnyhoz tartozik ebben a kérdésben a kormányban.

A nézők kifütyülték az ír csapatot, erről azt mondta a kormányfő, hogy nem kell provokálni a házigazdát. A provokáltak pedig reagálni szoktak erre.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább