Kiemelt

Orbán Viktor: A kormányban és bennem is van még szufla bőven

A Fidesz tisztújító kongresszusán megerősítették pártelnöki tisztségében Orbán Viktort. A szavazás után a kormányfő megköszönte a bizalmat, és jelezte a küldötteknek, hogy van benne erő a folytatásra.

Orbán Viktor azzal kezdte beszédét, a bizalom megtisztelő, ennyi idő után is az, megtisztelő, hogy ismét rá bízták a feladatot, hogy vezesse az ország, sőt Európa „legsikeresebb és legerősebb politikai közösségét, a Fideszt. Ami az odaadásomat illeti, nem fogtok csalódni”.

Az igazat megvallva, sejtettem, hogy így lesz. Nem veszett ki belőlem az alázat, nem az alázat hiánya mondatja ezt velem, hanem a józan ész. Menet közben nem cserélünk lovat.
A kormányfő azzal folytatta, hogy a ciklus középső szakaszában vannak, ilyenkor nem váltanak lovat, különösen akkor nem, ha jó irányba húz, és van még benne szufla,

jelentem a kongresszusnak: a kormányban és bennem is van még szufla bőven, ezzel a következő 2,5 évet biztosan végig tudjuk csinálni. Aztán a 2025-ben esedékes kongresszuson meg majd döntünk a hogyan továbbról. Segítendő a potenciális aspiránsok mérlegelését, előre jelzem, továbbra is a legjobb korban vagyok, sőt, úgy tervezem, hogy 2025-re is a legjobb korban, a legjobb karban leszek.

A választások óta annyi minden történt, szinte már a múlt ködébe vész, de Orbán Viktor nem ment el mellette szó nélkül, óriási győzelmet arattak, „mindenki beleadott apait, anyait. A teljes baloldal, ideértve a jobboldalról átkuncsorgókat is, összefogott ellenünk, maga mögé gyűjtötte a nyugati baloldal minden erőforrását, pénzt, médiát, politikusokat, kormányokat, az amerikai demokratáktól az ukrán kormánypártokig”.

Úgy mint egy hónappal ezelőtt Lengyelországban, de a Fidesz korábban kezdte a felkészülést, és tisztábban látták, ismerték ellenfeleik erejét, „a pók, a bábjátékos, egy magyar, Soros György és az ő hálózata volt. Nem túlzás, világraszóló győzelmet arattunk”.

Orbán Viktor: A vásárhelyi polgármester ápolóit kijátszva, eljutott Budapestre és a baloldali lista élén találta magát 

Orbán Viktor elmondta: a polgári politika szabályai szerint a legyőzött ellenféllel szemben nagyvonalúnak kell lenni. Szeretünk azzal hízelegni magunknak, hogy a lovagiasság magyar erény, ezért ne is feszegessük hogyan történhetett, hogy a vásárhelyi polgármester ápolóit kijátszva, eljutott Budapestre és a baloldali lista élén találta magát (Márki-Zay Péterre utalt). „Legyünk nagyvonalúak és lépjünk túl ezen.” De nem léphetünk túl azon a bizonyított és már a baloldal által is bevallott tényen, hogy külföldi államok, szervezetek, maga Brüsszel is pénzt adott nekik a mi legyőzésünkre.”

A győzelem biztos fedezékében jól esik viccelődni, hogy ez volt Gyuri bá életének legrosszabb befektetése, és a brüsszeli bürokraták ítélőképességét mutatja, hogy egy sánta lóra tették fel minden pénzüket. De azért ne vicceljük el, vegyük komolyan, mert a végén nem lovagiasak leszünk, hanem balekok. Orbán kiemelte: a külföldiek kilóra akarták megvenni a leendő magyar kormányt és az országot. Mikroadomány a javából. Az egész baloldal ráállt erre, ez nem tréfa dolog. Ha ez sikerült volna, ma migránsok tíz és százezrei lennének Budapesten. A miniszterelnök szerint valójában erre szerződött le a baloldal.

A jogászok szerint erre az esetre nem vonatkozik a hazaárulás törvényi tényállása, utalt a külföldi támogatásokra.

„A pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?” Ez nem maradhat így, ezt meg kell oldani. Azt mondta: elvárják a parlamenti képviselőktől, hogy alkossák meg hazánk szuverenitásvédelmi szabályait.

Orbán Viktor: Egyik sem volt olyan nehéz, mint a legutóbbi két év 

Orbán Viktor arra emlékeztetett, 16 évet voltak ellenzékben, de voltak már nehéz kormányzati éveik is, nehéz volt eltalicskázni a Gyurcsány-korszak utáni romhalmazt, nehezek voltak az árvizek, nehéz volt a migrációs betörés időszaka, és a Covid hónapjait sem kívánja senkinek, de egyik sem volt olyan nehéz, mint a legutóbbi két év, a háború, a szankciók, az energiaválság és a vágtató infláció.

A nehéz helyzeteken úgy lehet úrrá lenni, hogy világos célokat tűz ki az ember, minél nehezebb a helyzet, a célok legyenek annál világosabbak és konkrétabbak. Ezért mi konkrét célokat tűztünk ki: a példátlan nyugati nyomás ellenére nem belekeveredni a háborúba. A szankciók ellenére biztosítani az energiaellátást. Az energiaárak száguldása ellenére megvédeni a rezsicsökkentést, a munkahelyeket és a családtámogatást. Az elszabadult infláció ellenére megőrizni a nyugdíjak értékét, a jegybankot kisegíteni, 10 százalék alá vágni az inflációt. Kivédeni Brüsszel kiéheztetési kísérletét és kivontatni a gazdaságot a recesszióból. Jelentem a kongresszusnak: a kitűzött célokat elértük.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a béke oldalán maradtak, az energiaellátás biztosított, a rezsicsökkentést, a munkahelyeket, a családtámogatásokat megvédték, az infláció 10 százalék alatt, a határon túli magyarok felé vállalt kötelezettségeket is teljesítették.

A miniszterelnök a legfontosabbnak azt nevezte, igazi hadikos huszárcsínynek, hogy Brüsszel pénzügyi zsarolási kísérleteit zátonyra futtatták, a gazdaság nőni fog,

persze azt a pár eurót, amivel még tartoznak, be fogjuk hajtani, hajrá Navra!

Orbán Viktor szerint innen már látszik, hogy ép bőrrel átvágtuk magunkat az aknamezőn, és bár hadizaj uralja a tájat, ismét megindultak előre és felfelé, a gyarapodó, tervezhető és biztató magyar élet irányába, „velünk azok is jól járnak, akik ellenünk szavaztak”.

A kormányfő úgy látja, lesz új lendület, számottevő növekedés, több jövedelem, magasabb minimálbér, kifizetik a 13. havi nyugdíjat, bőkezűbb otthonteremtés, és gálánsabb babaváró hitel. Azt üzenik, hogy „nem kell félnetek, jó lesz, hajrá Misi”.

Orbán Viktor: Ha így megy tovább, keresztet vethetünk az unióra 

Orbán Viktor azt mondta: a kongresszus mindig bajtársi találkozó, összekészülődés, felszedelőzködés az éppen előttünk álló választásokra, most éppen az önkormányzati és az európai parlamenti választásokra. „A kongresszus jó alkalom arra is, hogy egy ásónyommal mélyebbre menjünk, politikai és kormányzati munkánk magasabb rendű mozgatórugóiról is beszéljünk.„

Orbán szerint, amit első pillantásra akárki megláthat: az, hogy Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll. Ez olyan látszat, amiben van igazság. „Ellenállunk a brüsszeli bürokraták agymenéseinek, a migránsok invázióinak, a genderpropagandának, a háborús délibáboknak, Ukrajna előkészítetlen uniós tagságának, egyre inkább kommunista sőt jakobinus tüneteket mutató zöld ideológiának.” Elmondta: megvédjük magunkat a szuverenitásunkat aláásó brüsszeli kísérletektől, a Brüsszelből és Washingtonból egyszerre támadó Soros birodalomtól. Az ellenállás midig szembeszegülés, elutasítás, kicselezés.

Mély meggyőződése, hogy a brüsszeli Európa-modellre nekünk nemet kell mondanunk, mert fenntarthatatlan, magyarul jövőtlen. Meggyőződése, hogy ma Brüsszelben tönkreteszik és vesztébe vezetik Európát. Naponta vernek újabb és újabb szöget a koporsójába. Ha így megy tovább, keresztet vethetünk az unióra. „Nekünk ezt meg kell akadályoznunk. A mi érdekünk, hogy az unió egyben maradjon. Egyben maradjon az, amit nagy nehezen sikerült összeilleszteni.”

Az uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni, ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek. Változás nélkül eljön a vég, és az nem lesz teátrális, nem lesz benne semmi heroikus.

Ha így megy tovább, az EU nem összedől, a folyamat sokkal prózaibb: egyszerűen szétcsúszik. Ma se az unió, se a tagállamok nem hajtják végre a saját döntéseiket. Az Európai Bizottság és az Európai Parlament gátlástalanul átlép a saját játékszabályain. Ami igazán aggasztó, hogy ehhez a helyzethez már mindenki alkalmazkodott, megszokta, jól elvan benne. Az unió úgy gyengül el, ahogy az öregedő test szokott. Lassan, de biztosan beszűkül az akcióképessége, elapad az ereje. „A brüsszeli Európa-modell elöregedett, miközben a világ új lendületet vett.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább