Belföld Kiemelt

Orbán Viktor: A gyermekeink nevelésében is győzni fogunk

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor egyebek mellett a gyermekvédelmi  népszavazásról is beszélt.

Elmondása szerint van egy lökdösődés, kesze-kuszaság, hogy melyik nemzetközi szervezet mit mond a referendumról. A miniszterelnök nem szeretné, hogy a Velencei Bizottság, az Európai Bizottság vagy akárki beleszóljon abba, hogy mi magyarok miként neveljük a gyermekeinket.

Orbán fontosnak tartja, hogy a gyermekei magyarok legyenek, vigyék tovább a kultúránkat, és „azt akarjuk, hogy a jövőben is magyarok éljenek Magyarországon. Jogunk van ahhoz, hogy így gondolkodjunk, jogunk van ahhoz, hogy megvédjük az álláspontunkat” – fejtette ki.

Véleménye szerint van Nyugat-Európában egy hullám, amely nem tartja tiszteletben, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga. Nem szeretné, hogy LMBTQ aktivisták népszerűsítsenek mindenféle eszméket, ideákat, életmódokat az iskolákban. „Ki kell állnunk a saját gyermekeink védelmében”, ezért is írnak ki népszavazást a kérdésben.

Óriási nyomás alatt vagyunk a miniszterelnök szerint, a kormány úgy tudja megvédeni a magyarok érdekeit, ha népszavazáson megerősítik ezt az álláspontot.

Igenis fontos ez az ügy Brüsszel számára, mert elvárják azt, hogy az LMBTQ- aktivistákat engedjük be az iskolákba, óvodákba. Ha nem lenne fontos ez az ügy, akkor Brüsszel nem csinálna balhét – hangsúlyozta a kormányfő.

Egy választás nem egy délutáni kiruccanás, hanem egy komoly dolog, és arról szól, milyen lesz a jövőnk. Brüsszel azt szeretné, hogy a bevándorlás, energia-áremelés, és gyermeknevelési kérdésekben engedjen a kormány, de most ez nem történik meg, ezért akarnak változást – mondta a kormányfő.

A koronavírus járvány kapcsán elmondta:

A harmadik oltásokat tekintve egészen száguldunk, a magyar lakosság 27 százaléka vette fel a harmadik oltást itthon, míg az uniós átlag 10 százalék körül van – rögzítette a kormányfő, aki szerint a legnagyobb ajándék, amit idén egymásnak adhatunk, ha oltakozunk, ezért a kormány újabb akcióhetet fog indítani. A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap.

Bár nagy terhet jelent az egészségügy számára az oltási akciópontok felállítása, de eddig ők is és az őket segítő katonák, rendőrök is jól állták a sarat – rögzítette Orbán Viktor, majd megjegyezte: Ausztriában azért kell zárni, mert a kórházi ellátási kapacitás gyengébb, mint Magyarországon, nekik arányaiban kevesebb bevonható kórházi ágyuk van.

A kormányfő megerősítette, hogy mindenkit meg fognak megkeresni decemberben, akinek lejár a védettségi ideje, és értesíteni fogják arról, hogy ez bekövetkezett. A megkeresések online történnek majd – tette hozzá.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább