Kiemelt

Orbán Viktor: A baloldal túl messzire megy

Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! Című műsorában a járvány elleni védekezés ellenzék általi támadásaira reagálva. – Ha túl messzire mennek a durvaságban, közönségességben, akkor félreértik a helyzetüket. Akik egy-egy párt nevében beszélnek és dolgoznak, azoknak tudniuk kell, hogy „az egészet” szolgálják. Ezzel ugyanis a népesség, a nemzet érdekei ellen cselekednek – magyarázta.

Azzal, hogy lebeszélik az embereket a megfelelő védekezésről, átlépik azokat a határvonalakat, amelyeket nem szabadna

– tette hozzá. A kormányfő felidézte, hogy két éve hozták létre az operatív törzset, ahol felelősségteljes, komoly munka zajlik szakértőkkel, orvosokkal, politikusokkal, azért, hogy megmentsék az emberéleteket. Nem azt érdemlik, hogy ilyen durva támadásoknak legyenek kitéve – szögezte le.

A vakcinatartalék, illetve a Szudánnak juttatott AstraZeneca oltóanyag-szállítmány kapcsán a kormányfő úgy fogalmazott:

– Számunkra a magyar emberek biztonsága a kiindulópont, ez igaz az oltásra is. Mindig kell annyi vakcinának lenni a raktárban, amennyi biztonságosan ellátja Magyarországot

– húzta alá. A vakcinák azonban egy idő után lejárnak, ebben az esetben pedig jobb ha odaadjuk valakinek, mint ha kidobjuk – fűzte hozzá. A kormányfő továbbá jelezte azt is, hogy az omikron talán már nem jelent annyira halálos veszélyt, mint a korábbi variánsok, ennek ellenére nagyon gyorsan terjed, ezért mindenképp szükség van a védőoltások felvételére.

A gazdasági kérdésekre térve Orbán Viktor felidézte, hogy az egész világon magas az infláció, a balti államokban például két számjegyű, így ebben a helyzetben valakinek meg kell védenie az embereket. – Az alaphelyzet az, hogy a kormánynak nem kell beavatkoznia az árakba, de vannak rendkívüli helyzetek, amikor a gazdasági szereplők nem tudják megoldani ezt a helyzetet – mutatott rá.

Szavai szerint okoskodhatunk nagy gazdasági összefüggésekben, hogy ennek a lépésnek milyen hatása lesz, de az embereknek be kell menniük a boltba, és meg kell venniük a termékeket.

A miniszterelnök arra is kitért, hogy bár az ellenzék minden felelősséget hárítani kíván, de a miniszterelnököt hibáztatni az inflációért, szerinte komolytalanság. Az infláció legfontosabb oka az energiaárak növekedése, amely főként a politikai döntések miatt alakult így, és itt Brüsszelnek az energiaárakra vonatkozó politikája megbukott. Ők ugyanis azt gondolták, hogy a klímavédelmet magas energiaárakkal kell kikényszeríteni, ezáltal azonban mindennek megnő az ára, hiszen energia mindenhez kell – magyarázta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint

bár ez a gondolkodásmód zsákutcába jutott, Brüsszel tovább akarja folytatni az árak emelését.

– Olyan tervek vannak az asztalon, amelyek azt mondják, hogy az autóhasználatért vagy a fűtésért fizessenek többet, sőt már idehaza is hallunk olyan hangokat, miszerint üljünk kisebb autóba, meg használjunk kevesebb energiát. Persze a pazarlás sosem jó, de Magyarországon ma nem energiapazarlás van. Sokkal inkább arról van szó, hogy mennek fölfele az árak, és védeni kell a családokat a növekvő energiákkal szemben – mutatott rá a kormányfő. Véleménye szerint a rezsicsökkentés tekintetében, amelynek köszönhetően az enerigaár, a gáz és a villany is hazánkban a legolcsóbbak közé tartozik az unióban, lehetne egyetértés, de Magyarország egyelőre még nem itt tart. Azonban

akármit is beszél a baloldal, a rezsicsökkentés politikáját be kell tartani, nem szabad megengedni a brüsszelieknek, hogy áthárítsák ezeket a terheket – húzta alá Orbán Viktor.
(Magyar Nemzet)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább