Belföld

Orbán Viktor: 5 százalékos lesz a nyugdíjemelés jövőre

A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, ehelyett pedig azt javasolja, hogy az emberek fogyasszanak kevesebb vizet, gázt, áramot és vegyen kisebb autót – mondta Orbán Viktor az Országgyűlésben az azonnali kérdések órájában hétfőn. A miniszterelnök azt is bejelentette, jövőre a tervezettnél magasabb, öt százalékos lesz a nyugdíjemelés.

Nézzen körül, hogy akikkel együtt ül, azok vették el a 13. havi nyugdíjat, és egy havi fizetést, valamint 10 százalék feletti munkanélküliséget csináltak, ők vágták meg a családtámogatási rendszert, és ők csalták devizahitelbe a családokat. Mi mentettük ki őket – tette hozzá. A mostani minimálbérből pontosan kétszer annyi benzint lehet vásárolni, mint az ön szövetségeseinek idejében – mondta.

Orbán Viktor azt mondta Schmuck Erzsébetnek, hogy a képviselő azokkal van szövetségben, akik elvették a 13. havi nyugdíjat, és tönkretették a magyar nyugdíjasokat. 2002-2010 között 4 százalékkal csökkent a nyugdíj reálértéke, míg 2010 óta 10 százalékkal nőtt. A kormányfő közölte, 2022-ben a nyugdíjemelés nem 3, hanem 5 százalék lesz.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2010-ben egy romhalmaz volt az ország, és ezért fokozatosan tudott lépni a kormány több fontos területen.

„Mi a nyugdíjasokkal szövetséget kötöttünk és ezt be is tartjuk” – mondta.

Forrás: Origo

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább