Belföld

Orbán: Törökország az újjáépítésben is számíthat Magyarországra

Orbán Viktor közösségi oldalán egy videóban is kifejezte hazája nevében részvétét a Törökországot ért drámai földrengés miatt.

“Szeretném nagyrabecsülésemről biztosítani azokat, akik bátor munkával mentették az embereket. Magyarország kutató- és mentőegységei az első napokban csatlakoztak a török társaikhoz” – mondta a miniszterelnök.

„Sok ember sikerült megmentenünk”

– emelte ki.

Hozzátette: Egy ilyen katasztrófa nagy nyomás alá helyezi az egészségügyi rendszert, ezért

MAGYARORSZÁG 100 TONNA KÓRHÁZI ESZKÖZT ADOTT ÁT A TÖRÖK KATASZTRÓFAVÉDELEMNEK.

Orbán Viktor kifejtette, hogy óriási feladat lesz az újjáépítés. Elmondta, hogy 2000-ben látogatott először miniszterelnökként Törökországba és több mint egy évtizede dolgozik együtt Erdogan elnökkel.

“Úgyhogy a saját szememmel láttam az elmúlt 23 évben azt a hatalmas fejlődést, és az elmúlt 10 év fantasztikus előrelépéseit, amit Törökország Erdogan elnök úr irányításával megtett, és ezért biztos vagyok abban, hogy az újjáépítés is sikeres lesz. Elnök Úr! Szeretném Önt biztosítani arról, hogy az újjáépítésben is számíthat Magyarországra” – jelentette ki a kormányfő.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább