Belföld Kiemelt

Orbán: Nem grasszálhatnak szexuális propagandisták az iskolákban

olvasási idő:2 perc, 3 másodperc

A gyerek szent dolog Magyarországon…

A magyar kormány elsőként teszi lehetővé a harmadik oltás felvételét – jelentette be Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában. A lehetőség augusztus elsejétől nyílik meg az emberek számára. Azt is elmondta, hogy időpontot kell majd kérni, de oltási rend már nem lesz. A miniszterelnök beszámolója szerint a kormány döntött arról is, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz az oltás.

Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de azt javasoljuk, a beadatásig teljen el a második vakcina felvételétől számított négy hónap – mondta.

Orbán Viktort a melegellenes törvényről és az emiatt indult kötelezettségszegési eljárásról is kérdezték.

A gyerek szent dolog Magyarországon- mondta a kormányfő. A magyar ember olyan, hogy ha a gyerekkel történik valami, akkor az a gyomorban jelentkezik.

Nem grasszálhatnak szexuális propagandisták az iskolákban – tette hozzá – aki nem akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyerekét, annak legyen ehhez joga .Van olyan, hogy nemváltó műtéteket hajtanak végre a szülői akarattal szemben nyugaton, riasztó, amit a német iskolákban zajlik, csodálkozik azon, amit az interneten lát. Ilyen Magyarországon nem történhet meg – zárta a kormányfő.

A kormányfő szerint Brüsszel ránk akarja kényszeríteni az akaratát, ezért kell a kormánynak megvédeni a gyerekeket, hiszen a magyar szülők nem ezt akarják. Brüsszel visszaél a hatalmával, most a gyerekeink szabadságról van szó, és a gyereknevelés szabadságáról.

Nem a szög lóg ki, hanem a lóláb, sőt egy egész ló – magyarázta a nyilvánosságra hozott brüsszeli levélről a miniszterelnök. – Szégyenletesnek tartom a bizottság álláspontját – jelentette ki Orbán, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ennek a „kérésnek” az a célja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük a gyermekek közé. Leszögezte: a gyermekek nevelése a szülő feladata, az iskolában természetesen lehet szexuális felvilágosítás, ezeket pedig olyan emberek tarthatják, akiket az iskolaigazgató és a pedagógus alkalmasnak tart, és a szülő is beleegyezik.

Arról, hogy miért nem ment el a témában tartott európai parlamenti vitára, azt mondta: azért, mert nem hívták. Hozzátette ugyanakkor, hogy meglátása szerint nem jutott volna olyan szintre a vita, hogy ott lett volna a helye. Ez a vita nem csak Magyarországot érinti, Olaszországban is hasonló helyzet van éppen, illetve korábban Litvániában is megtörtént már, akkor a litvánok meg tudták védeni magukat. Véres csata és vita lesz– szögezte le a miniszterelnök.

Megjegyezte, az Európai Unió két hónap haladékot kért, de szerinte meg fogják kapni a helyreállítási alapból a Magyarországnak szánt pénzt. Itt hozzáfűzte: a kormány arról is döntött, hogy a programokat, pályázatokat, amelyekkel helyreállítanák a gazdaságot, akkor is kiírják, ha nem kapják meg az EU-s pénzt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább