Belföld Kiemelt

Orbán: Magyarországon a gyerek szent és sérthetetlen

Magyarországon a gyerek szent és sérthetetlen – jelentette ki a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor miniszterelnök, a napokban kirobban pederaszta pedofilüggyel kapcsolatban.

A kormányfő hangsúlyozta, Magyarországnak kell rendelkeznie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerével.

„Én is föl vagyok indulva, és fel kell tennem azt a kérdést, hol voltak ilyenkor a felnőttek? Hol volt az iskolaigazgató, hol volt a tankerület, amelynek az a dolga, hogy megvédje a gyerekeket? […] Hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre? „

– sorolta a kérdéseit Orbán Viktor, amelyekre a nap folyamán világos választ vár a belügyminisztertől.

Azt is elvárom, hogy minden ilyen esetet tárjanak fel; ezek nagyon kínos, nagyon fájdalmas esetek, de ha a szőnyeg alá söpörjük őket, akkor a számuk nőni fog – mutatott rá Orbán Viktor.

Hozzátette, „csak akkor tudjuk megvédeni a gyerekeinket e genderideológiával szemben”, ha bemutatjuk a felmerülő veszélyeket, „és itt az államnak kötelessége van”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább