Belföld

Orbán: Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, akkor mi végre az Európai Unió?

Orbán Viktor az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ ünnepélyes megnyitóján Veszprémben elmondta, hogy „Veszprém a 2010-ben megújított Magyarország egyik látványos sikertörténete.

„Orbán Viktor elmondta, hogy Veszprém Európa kulturális fővárosa 2023-ban Magyarország egyik látványos sikertörténete. Városi uszoda, déli elkerülő, várkert és még ki tudja még mi minden – sorolta a miniszterelnök. Most a kulturális fővároshoz tartozó fejlesztések révén Veszprém ismét elfoglalja helyét a dobogón” – tette hozzá.

Székesfehérvár a királyok városa, Veszprém pedig a királynőké” – hangsúlyozta. A király a nagyobb, de az igazi ütőerő a királynőnél van.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a kormány szinte az utolsó szabad fillérjeit is odaadta Veszprémnek. Ami pedig ennek köszönhetően megvalósult, arra minden magyar büszke lehet.
„Veszprém mutatja, ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni a hungarofóbiájukon, akkor Magyarország és Brüsszel nagyszerű dolgokra lenne képes. Kár, hogy Veszprém példája a kivétel, és nem az általános szabály” – mondta a miniszterelnök.

„Az európai együttműködés modern formáját, az Európai Uniót két cél, két küldetés hívta életre. Béke és jólét. Ma kötésig állunk egy háborúban, s a gazdasági helyzet és a kilátások egyre aggasztóbbak és rosszkedvűbbek. Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, akkor mi végre az Európai Unió? Ezt a kérdést írta fel az égre figyelmeztető ujjával a történelem ura, s ha nem találjuk meg rá a választ, akkor az olyan szép szokások és remek programok napjai, mint az Európa Kulturális Fővárosa is meg vannak számlálva”mutatott rá.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább