Belföld

Orbán: genderügyben és energiakereskedelemben sem engedünk a Nyugatnak

Orbán Viktor szerint a legfontosabb, hogy a szövetséget Lengyelországgal meg kell erősíteni, mert egyedül nem lehet állva maradni egy ilyen viharban, „vagy kitudja, de jobb nem megpróbálni”.

A kormányfő nem érti a jogállamisági eljárás körüli helyzetet. Ha valaki szabálytalanul költi el az RFF-ből a forrásokat, akkor vissza lehet venni, de abból még nem is kapott Magyarország pénzt.

Orbán Viktor úgy gondolja, akármi van az Európai Bizottság levelében, amelyet egyébként még nem látott, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani, és nem engednek annak a nyomásnak sem, hogy terjesszék ki a szankciókat az energiakereskedelemre, és genderügyben sem fognak engedni.

A miniszterelnök a lengyel–magyar kapcsolatról Oroszországgal összefüggésben azt is elmondta, hogy az elmúlt tizenkét évben Magyarországot az oroszok nem csapták be, és ez fordítva is igaz. A háborús bűnösség ügyében a független vizsgálatok fontosságát hangsúlyozta.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább