Belföld Kiemelt

Orbán: februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

A kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban kifejtette: most ért véget a megbeszélés az Idősügyi Tanács tagjaival. „Idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év, áttekintettük, mit tehetünk értük” – fogalmazott, majd kiemelte: a gazdaságot sikerült visszaterelni arra a növekedési pályára, ahol a koronavírus-járvány előtt járt, a gazdaság jól teljesít. Idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, „de itt nem szeretnénk megállni” – hangsúlyozta.

Orbán Viktor közölte: jövőre 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat, az eredeti 3 százalékos terv helyett és visszavezetik „a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is”, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas. Az erről szóló rendeletet ma írták alá – tette hozzá a miniszterelnök.

Ezzel a döntéssel, az átlagnyugdíj várhatóan 161.000 Forintra fog emelkedni. Az eredeti terv szerint a  felét kapták volna meg egyszeri összegben a nyugdíjasok (80.500 forint lett volna az átlagnyugdíj szintjén), ám a mostani döntés értelmében az egyszeri plusz összeg 161 ezer forint lehet az átlagnyugdíj esetén.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább