Belföld Gazdaság

Orbán: Elképzelhető, hogy be kell majd fagyasztani az üzemanyagárakat

Rekordmagasak az üzemanyagárak, ezért fagyasszák be ezeket, és csökkentsék a jövedéki adót – hangoztatta az azonnali kérdések órájában Dudás Róbert (Jobbik). A baloldali képviselő szerint a kormány ezekkel a benzinárakkal „csak nyerészkedni akar.” – Hajlandó-e segíteni a munkavállalókat a munkába járás költségeinek támogatásával, hajlandó-e a jövedéki adót drasztikusan mérsékelni és befagyasztani a benzinárakat? – tette fel a kérdést a jobbikos politikus.

Orbán Viktor válaszában elmondta:

egy olyan árképzési rendszer van itthon, hogy magasabb ár esetén automatikusan csökken a jövedéki adó.

„Az adó felfüggesztése nem vezet a benzin árának alacsonyan maradásához” – jegyezte meg a kormányfő.

Orbán Viktor kifejtette, hogy az árbefagyasztást sok helyen csak időlegesen lépik meg, és egy ilyen megoldás nem tartható sokáig, de nem zárja ki a kormány ezt a lehetőséget sem a jövőben.

– Előállhat olyan helyzet, hogy a befagyasztás irányába lépjünk – jelezte a miniszterelnök, aki szerint az igazi nagy baj egyelőre nem az üzemanyagárak, hanem a rezsiárak megemelkedése lenne. Orbán Viktor arra kérte a jobbikos politikust, hogy  támogassa azt a kormányzati politikát, miszerint ne zárják be a Mátrai Erőművet uniós javaslatra.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább