Kiemelt

Orbán Balázs: A kiharcolt szabadság újra veszélyben van

A kiharcolt szabadság újra veszélyben van – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán, Budapesten.

 

Orbán Balázs, aki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumának elnöke is, az MCC Budapest Summit elnevezésű kétnapos konferencia megnyitóján a Moszkva tér című filmet felidézve úgy fogalmazott, hogy „a marxista oktatás nem százszázalékos valóságtartalmú”.

A kommunizmus négy évtizede alatt nemcsak a humántudományokban volt jelen az ideológiai oktatás, hanem a földrajzban, fizikában, matematikában is – mondta.

Azt hangoztatta: „amikor harminc éve visszaszereztük a szabadságunkat, akkor ezzel a rossz gyakorlattal is le akartunk számolni és visszatérni ahhoz a világhoz, amely a vélemények nézetek, tudományos elméletek, gazdasági vállalkozások szabad versenyére épül (.)”. Orbán Balázs az – újmarxista, újbaloldali – úgynevezett woke-ideológiára utalva hangsúlyozta, hogy „a kiharcolt szabadság újra veszélyben van”.

(Magyarhírlap)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább