Gazdaság

Óránként kétmilliárdot kaszálhattak a háborún az energiacégek

Eközben a szankciók négyezer milliárd forintot vettek ki a magyarok zsebéből.

Magyarországnak négyezermilliárddal nőtt az energiaszámlája, eközben a nagy nemzetközi energiavállalatok óriásit kaszáltak – mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában. Arra, hogy a szankciók négyezer milliárd forintot vettek ki a magyarok zsebéből ’22-ben, már Orbán Viktor is megemlékezett az évértékelő beszédében.

A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a háború szinte mindenki vállára nagy gazdasági terheket pakol, de azért vannak olyanok, akik nagyon jól járnak ebben az időszakban.

Vannak, akik degeszre keresik magukat az energiaár-emelkedéssel.

Igen, most a nagy nemzetközi energiavállalatokról lesz szó.  – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese.

Dömötör Csaba a nyilvánosan hozzáférhető adatokból felidézte, hogy az osztrák OMV rekordévet zárt, ugyanis adózás után ötmilliárd eurója maradt a cégnek. A Shell minden idők legnagyobb nyereségét érte el negyvenmilliárd dollárral, ami több mint kétszerese a háború előtti év profitjának.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább