Külföld

„ÖN üljön le”: Így emlékeztetik Bident, hogy hogyan kell viselkednie

„ÖN üljön le”: Így emlékeztetik Bident, hogy hogyan kell viselkednie

Biden elnök csütörtökön véletlenül felemelt egy komikusan részletes „puskát”, amelyet a stábja készített, és amely arra utasította a szabad világ bakira hajlamos vezetőjét, hogy „foglaljon helyet”, és korlátozza felszólalását „2 percre”.  

Biden elnök csütörtökön véletlenül felemelt egy komikusan részletes puskát, amelyet a stábja készített, és amely arra utasította a szabad világ bakira hajlamos vezetőjét, hogy „foglaljon helyet”, és korlátozza felszólalását „2 percre” – írja a New York Post.

Egy fotós lefényképezte a dokumentumot, amikor Biden hátrafelé tartotta azt a szélenergia-ipari vezetőkkel tartott megbeszélésen, amelyen azután vett részt, hogy kihagyta a kormányának az olajtársaságokkal a rekord benzinárak elleni küzdelemről tartott reggeli megbeszélését.

A Biden számára készített utasításon olvasható, hogy azt írják Bidennek, hogy „lépjen be a Roosevelt terembe és köszönjön a résztvevőknek”. Ezután a papír szerint „foglaljon helyet”.

A gépelt feljegyzés szerint a riporterek megérkezése után „ÖN rövid megjegyzéseket tesz (2 perc)”.

Amikor a riporterek távoznak, „ÖN kérdést tesz fel Liz Shulernek, az AFL-CIO elnökének”, majd „ÖN megköszöni a résztvevőknek” és „ÖN távozik”.

Biden számára már korábban is kínos volt, hogy a személyzet jegyzeteket használ a rendezvényeken, például tavaly júliusban, amikor egy segédje azt firkantotta rá a papírjára: „Uram, valami van az állán”. Biden ezt a cetlit is úgy tartotta, hogy az újságírók és fotósok felé nézzen.

Biden a hírek szerint dühös volt a munkatársakra, akik megpróbálják ellenőrizni, hogy mit mond, olyannyira, hogy még a váratlan nyilvános kijelentéseinek is ellentmondtak anélkül, hogy megkérdezték volna tőle.

Biden állítólag emlékeztette a személyzetet, hogy ő az elnök, miután azt mondták, hogy nem gondolta komolyan, amit márciusban mondott, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök hatalomból való eltávolítására szólított fel Oroszország ukrajnai inváziója miatt.

A republikánusok gyakran vádolják a 79 éves elnököt azzal, hogy szellemi hanyatlásban van. Donald Trump volt elnök a 2020-as választások előtt azt állította, hogy Biden kognitívan „lelőtték”.

Forrás: Neokohn,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább