Külföld

Olekszij Aresztovics, Zelenszkij volt tanácsadója: Ukrajna hamarosan eltűnhet

„Ukrajna nem fog tudni fölénybe kerülni Oroszországgal szemben” – jelentette ki Olekszij Aresztovics a YouTube-csatornáján közzétett interjúban.

“Én már nem vagyok hivatalos személy, azt mondok, amit akarok. Ha mindenki azt hiszi, hogy garantáltan megnyerjük a háborút, 14-e óta ez már nem így van” – mondta.

A politikus szerint a Zelenszkij-kormánynak figyelembe kellene vennie Andrzej Duda lengyel elnök figyelmeztetéseit, miszerint Ukrajna hamarosan eltűnhet.

Aresztovics azt is mondta, hogy országában hatalmi harc kezdődött, amely a lehető legrövidebb időn belül vereséghez fog vezetni.

“Már forog a történelem, amit nem mi irányítunk” – tette hozzá.

Az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadójaként Arezstovics nyilvánosan ellentétes véleményt képviselt a különleges művelet alakulásáról. Az ukrán YouTube-csatornákon többször is “az ukrán fegyveres erők gyors győzelmét” jósolta a csatatéren, és azt állította, hogy az orosz erőknél akut lőszerhiány van.

Múlthéten az ukrán média arról számolt be, hogy összeomlott egy lakóház Dnyipropetrovszkban. Aresztovics akkor azt mondta, hogy egy rakéta zuhant az épületre és felrobbant, amelyet az ukrán légvédelmi erői lelőttek. Ezt követően támadások hulláma érte a tanácsadót.

Ennek következtében Aresztovics visszavonta szavait, bocsánatot kért, majd benyújtotta lemondását, amelyet az ukrán államfő hivatala még aznap elfogadott.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább