Külföld

Olaszországban aláírást gyűjtenek a magyar gyermekvédelmi törvény védelmében

Olaszországban petíciót indítottak a magyar gyermekvédelmi törvény védelmében.

 

Bár az olasz miniszterelnök, Mario Draghi is egyike volt azoknak, akik aggodalmukat fejezték ki a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban, nem mindenki ért ezzel egyet. Toni Brandi, az olasz Pro Vita e Famiglia (Az Életért és Családért) civil szervezet vezetője petíciót indított a gyermekvédelmi törvény védelmében.

 

Az olasz férfival a Magyar Nemzet készített interjút, amelyből kiderül többek közt az, hogy milyen céllal indították a petíciót, és hogy azt hányan írták alá.

Brandi kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy ő miért tartja fontosnak, hogy az olaszok kiálljanak Magyarország mellett.

Orbán Viktort azzal vádolják, hogy diktátor, új Hitlernek állítják be, miközben a magyarok nagy többségének támogatását élvezi. Az őt támadó országok, mint például Olaszország, egy olyan állam, ahol az ötödik meg nem választott kormány van hatalmon. A tények fényében feltenném a kérdést: hol van a valódi diktatúra az Európai Unióban, Olaszországban vagy Magyarországon?”

 

A petíció céljának azt jelölte meg, hogy Draghi visszavonja elítélő nyilatkozatát. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Olaszországban már a többség szabadságjogai sérülnek az LMBTQ-lobbi nyomása miatt.

Az őrület határait feszegeti a homo- és transzfóbia bűntettét szankcionáló törvényjavaslat, melyről az olasz parlament a napokban vitázik. Ez nem a más nemű személyeknek biztosítana nagyobb védelmet, hanem a véleménynyilvánítás, a nevelés és a vallásgyakorlás szabadságát csonkítaná”

– mondta.

A petíciót július 14-e óta eddig több mint nyolcezren írták alá. Brandi szerint később akár százezren is lehetnek az aláírók.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább