Sport

Olasz foci: 15 pontot levonnak a Juventustól pénzügyi trükkök miatt!

A Szövetségi Fellebbviteli Bíróság ugyanis hat ponttal megtoldotta az ügyész javaslatát, és összesen 15 pontot von le a csapattól pénzügyi szabálytalanságok miatt.

Mint írtunk már róla, a vád szerint néhány játékos esetében a valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen.

A klub korábbi elnöke, Andrea Agnelli és Maurizio Arrivabene vezérigazgató egyaránt kétéves eltiltást kapott, Fabio Paratici korábbi sportigazgatóra – aki már a Tottenham alkalmazásában áll – két és fél éveset.

Federico Cherubini volt sportkoordinátor 16, Pavel Nedved volt alelnök nyolc hónapig nem dolgozhat az olasz futballban.

A La Gazzetta dello Sport szerint az ügyben érintett többi nyolc klub (Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli, Novara) megúszta kisebb-nagyobb pénzbüntetéssel, de több (összesen 52) sportvezetőt eltiltottak.

November végén Agnelli javaslatára a Juventus teljes vezérkara lemondott, az új torinói vezetők bejelentették, hogy a megfelelő szervnél azonnal fellebbeznek a döntés ellen.

(NSO)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább