Külföld

Olaf Scholz kancellár találkozóra készül Putyinnal

Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy hamarosan találkozni készül Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában.
Scholz a ZDF német közszolgálati televízió szerda esti műsorában közölte, hogy moszkvai látogatása tervbe van véve és „nemsokára meg is valósul”, ugyanakkor pontos időpontot nem említett.

„Hamarosan beszélek Putyin úrral Moszkvában a szükséges ügyekről. Össze kell hangolni az Európai Unióval és a NATO-val kapcsolatos politikát” – fogalmazott Olaf Scholz, hozzátéve, hogy látogatása részleteit a megfelelő időben közzé fogják tenni.

A német kancellárt február 7-én fogadja Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban, hogy megvitassák az Oroszország és Ukrajna között kiéleződött feszültséget.

Scholz újságírói kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy nem fog Pekingbe utazni a pénteken kezdődő téli olimpiára. A német kancellár hetekig nem válaszolt egyértelműen a részvételét firtató kérdésekre, miközben több nyugati ország is csatlakozott a pekingi sporteseménysorozat amerikai kezdeményezésű diplomáciai bojkottjához emberi jogi aggályokra hivatkozva.

Forrás: MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább