Külföld

Ökomenikus istentisztelet tartottak Varsóban a homofóbia ellen

Az oltárt szivárványos zászlóval és szivárvány színű gyertyákkal díszítették.

Humenonline számolt be arról, hogy május 19-én pénteken ökumenikus istentiszteletet tartottak Varsóban, ahol három nagy keresztény egyház képviselői imádkoztak a homofóbia, bifóbia és transzfóbia által motivált erőszak megszűnéséért, valamint az LMBTQ-személyek biztonságáért.

A varsói református egyházközség, valamint a Hit és Szivárvány Alapítvány (Fundacja Wiara i Tęcza) által szervezett istentiszteletet Michał Jabłoński, a Lengyelországi Református Egyház, Halina Radacz, a Lengyelországi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház és Maciej Biskup domonkos rendi szerzetes atya vezették.

A lap hangsúlyozta, hogy nemcsak az erőszak ellen imádkoztak, „hanem a gyűlöletkeltő törvények eltörléséért is, valamint a civil szervetekért, mindazokért, akik támogatják őket, továbbá a családon belüli szeretetért – legyen az vérszerinti vagy választott család”.

A protestáns egyházi gyülekezet arról írt közösségi oldalán, hogy

„azért imádkoztunk, hogy egy ilyen helyzet ne ünnepi legyen, hanem mindennapos”.

Valamint arra is kitértek, hogy „hálát adunk Istennek, hogy így találkozhattunk. Hisszük, hogy ez a találkozás jó gyümölcsöt fog hozni”.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább