Külföld

Nyomtalanul eltűnt egy bárka ötszáz migránssal a fedélzetén, a Földközi-tengeren

 Nyomtalanul eltűnt egy bárka ötszáz emberrel a fedélzetén a Földközi-tengeren – közölte pénteken az Emergency nevű olasz civil szervezet Milánóban.

A tájékoztatás szerint a szervezet Life Support nevű hajója az előző nap átkutatta azt a térséget, ahonnan segélyhívást adtak le. „Nehéz elhinni, hogy egyetlen parti hatóság sem tudja, hová lett ez az 500 ember” – hangsúlyozta az Emergency.

Az Emergency szerint a keresést a nemzetközi vizeken hajtották végre, Málta kutatási-mentési területén, de a csütörtök este beállt rossz idő miatt meg kellett szakítaniuk a keresést.

A civil szervezet szerint fennáll a lehetősége annak is, hogy a bevándorlókat visszavitték Líbiába, ahonnan számos hajó indul Európa felé. Ugyanakkor Tripoli tagadja, hogy ez történt volna.

Csütörtökön az olasz parti őrség két bevetés során csaknem 1100 embert vett fedélzetre az Olaszországhoz tartozó kutató-mentő övezetben.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább