Belföld

Nyitrai: A nyugdíjasok 2010 előtt nem kapták meg a nekik járó figyelmet és anyagi megbecsülést

A nyugdíjasok 2010 előtt nem kapták meg a nekik járó figyelmet és anyagi megbecsülést – mondta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Nyitrai Zsolt, a JóKor magazin új számának megjelenésével összefüggésben hangsúlyozta, a 2010 előtti kormányok rosszul kezelték a válságot, mert elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől.

Hozzátette, a 2010 előtti kormányok a gazdasághoz is rosszul nyúltak, mert nem kerülhetett sor nyugdíjprémium kifizetésére.
Nyitrai Zsolt emlékeztetett, novemberben csaknem 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő kapott rekordösszegű, nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot.

A baloldal kormányzása alatt nyugdíjprémium kifizetésére eddig még sosem került sor, a polgári kormány viszont negyedik alkalommal adja a juttatást – tette hozzá Nyitrai Zsolt. Kiemelte, a kormány februárban visszaadta a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat is.

Ezt az egy havi pluszt ráadásul a januári ötszázalékos nyugdíjemeléssel növelt összeg után kapták meg a jogosultak – közölte a miniszterelnöki megbízott. Hangsúlyozta, a polgári kormány megbecsüli az időseket, míg a baloldal ismét megszorításokat, nyugdíjcsökkentést, rezsiemelést, és fizetős egészségügyet hozna az időseknek.

Nyitra Zsolt bejegyzésében aláhúzta, a tavasszal ismételten megjelenő JóKor magazinban beszámolnak a 2010 utáni nyugdíjasokat segítő intézkedésekről, valamint egy Orbán Viktor miniszterelnökkel készült exkluzív interjút is közzétesznek.

„Előre menjünk, ne hátra!” – zárta szavait a miniszterelnöki megbízott.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább