Belföld Kiemelt

Novák Katalin kiposztolta, hogy „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk”

Diplomáciai botrány lett…

A román külügyminisztérium felvette a kapcsolatot Magyarország bukaresti nagykövetével a Novák Katalin magyar köztársasági elnök romániai magánlátogatása során elhangzott „nem megfelelő nyilvános üzenetek miatt”.

Vasárnapi közleménye értelmében a külügy kifogásolja Novák Katalin „nyilvános üzeneteit” , beleértve a magyar köztársasági elnök Facebook-oldalán közzétetteket is.

Novák Katalin is részt vett a legnagyobb magyar zarándoklaton Csíksomlyón, a Facebook-oldalán pedig végig lehetett követni az útvonalát. Útközben a „legnagyobb székely”, Orbán Balázs sírjánál is fejet hajtott. A Csíkszeredai Márton Áron Főgimnáziumtól a Csíksomlyóra vezető Szék útján Novák Katalin is a búcsúsok százezrei között zarándokolt a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a Kis- és Nagysomlyó közötti hegynyeregre, ahol meghallgatták a búcsú hagyományos szentmiséjét.

Ezt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, amelyben a székely himnusz első szakasza hangzik el.

Címként a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk” sort emelte ki Magyarország elnöke.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább