Kiemelt Külföld

Női öltözőben pucérkodott a transznő egy tinilány előtt, összecsaptak a védelmezőik

Napok óta ez a beszédtéma az USA-ban…

A botrány egy tinédzser lány Santee városi tanácsához intézett beszédéből indult ki, a január 11-i ülésen.

Rebecca Phillips megjelent a városi tanács előtt, hogy szabálymódosítást kérjen, mondván, a helyi uszodában „meztelen férfit látott a női öltözőben”. Egy transznőt.  Azt mondta, megdöbbentette, hogy a transznemű nő aki valójában férfi átöltözik a női öltözőben.

Phillips a városi tanácshoz benyújtott panaszában a következőket mondta: „Miközben az edzés után zuhanyoztam, egy meztelen férfit láttam a női öltözőben. Rettegve azonnal visszamentem a zuhany alá, és elbújtam egy zuhanyfüggöny mögé, amíg el nem ment.

„Ez az YMCA, ahol több száz gyermek tölti a nyári délutánokat napközis táborokban. Ez az YMCA, ahol az 5 éves húgom tornaórákra jár.”

„Egy felnőtt férfi zuhanyozhat egy tinédzser lány mellett a YMCA-ban, itt, Santee-ban „-panaszolta a tanácsnak. Azt mondta, panaszt tett a személyzetnél, de elzavarták, mondván a transznőnek joga van a női öltözőt használni a kaliforniai törvények alapján.

A beszédről szóló videó aztán vírusként terjedt, és az is, hogy a lány, látta a transznő hímtagját. Több tüntetés is volt az uszodánál, a demonstrálók egyik fele a nők és lányok személyiségi jogait védve tiltakozott, míg a másik oldal azt állította, hogy a transz-ellenes jogszabályok a gyűlöletben gyökereznek. Kisebb verekedés is volt, az uszodát pedig többször be is kellett zárni a tüntetések miatt.

A transznőről kiderült, hogy a 66 éves Christynne Wood, aki nem először keveredik hasonló helyzetbe. 2018-ban a közeli El Cajon edzőterme tiltotta meg neki, hogy a női öltözőt használja, ami miatt pert is indított ellenük. Majd 2021-ben jogvédők segítségével a Crunch Gym ellen pereskedett, ahol azt mondták neki, hogy csak akkor használhatja a női öltözőt ha nemet változtató műtétet hajtanak rajta végre.

Wood azt nyilatkozta, hogy Philips nem láthatta a férfi nemi szervét, mert nemváltó műtéten esett át és hazugsággal vádolta a lányt. A helyi rádió- és tévéállomásoknak adott több interjúban is kitartott amellett, hogy soha nem járkált meztelenül, és azt állítja, hogy lezuhanyozott – ahogy mindig is tette – az egyik privát kabinban, elhúzott függönnyel. Azokat akik támadják őt, neandervölgyieknek nevezte.

A lány később Tucker Carlson műsorában elmondta, hogy hátulról látta a transznőt, de egyértelmű volt számára, hogy férfit lát, ezért is ijedt meg.

Wood jelenleg is vízi aerobicra jár és a női öltözőben öltözik.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább