Belföld

Nógrádi György: Az USA katasztrófába sodorja a világot

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a vendége az Ultrahang nevezetű YouTube csatorna podcastjának a vendége. A műsor fő témája természetesen az orosz-ukrán háború volt, a szakértő kitért Vlagyimir Putyin pénteki beszédére és az ukránok katonai helyzetére is.

A szakértő a műsorban azt is elmondta, hogy a világpolitikai térképen az USA az egyetlen meghatározó globális játékos, amely azonban katasztrófába viszi a világot.

Nógrádi szerint nem igaz, hogy az élelmiszerhiányért az USA a felelős. „Tehát ahogy az USA naponta mond propaganda beszédeket, most Putyin mondott egy propaganda beszédet” – fogalmazott a szakértő.

A szakértő kitért arra, hogy a jelenlegi háborúban Ukrajna periférikus, ugyanis egy orosz-amerikai szembenállást jelent az Ukrajnában zajló háború. Ezt követően Nógrádi kitért a háború jelenlegi állására, és a lehetséges jövőbeni kimenetelére.

A kijevi álláspont az, hogy a háborút augusztusig megfordítják, én ezt most Budapestről mondom, hogy nem fogják” – fogalmazott a szakértő.

Nógrádi azt is elmondta, hogy a háború augusztusig húzásának az lenne a célja, hogy az ukránok jobb pozíciókhoz jussanak a tárgyalásokon.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább