Külföld

Nógrádi György: Az ukrán lakosság, ha tehetné, elsöpörné Zelenszkijt

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang műsorában elemezte az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményeit.

A biztonságpolitikai szakértő a műsorban kitért az USA-Kína viszonyrendszer alakulására, Olaf Scholz háborúhoz való viszonyára, valamint Zelenszkij Ukrajnán belüli támogatottságát is elemezte.

A szakértő elmondta a műsorban, hogy ezt a háborút nem lehet megnyerni. Úgy látja, hogy ezt az elmúlt napokban egyre több európai vezető is felismerte, tehát ugyanazt mondák, mint a magyarok. A szakértő elmondta, hogy Olaf Scholz közölte: Ukrajna ezt a háborút nem nyerheti meg, de nem is veszítheti el.

Nógrádi szerint ugyanazt mondja, mint a magyarok, csak sokkal cizelláltabban.

A szakértő elmondta, hogy az ukrajnai élő erő rohamtempóban fogy. Szerinte ebben nagyon-nagy szerepet játszik a politikai vezetés hibás cselekvése. Nógrádi úgy látja, hogy „Zelenszkij napi propagandájából az embereknek rendkívüli mértékben elegük van”. A kényszersorozásokkal kapcsolatban pedig elmondta, hogy mindenki igyekszik külföldre szökni.

A biztonságpolitikai szakértő szerint az ukrán lakosság elsöpörné Zelenszkijt, ha tehetné,
azonba ma erre nincs lehetőség, ugyanis az ukrán elnököt védi az amerikai titkosszolgálat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább