Belföld

Nógrádi György: A háború nem tart ki az amerikai elnökválasztásokig

Ha az USA kihátrál, akkor vége a háborúnak, Európa nem tudja és nem is akarja életben tartani katonailag ezt a háborút – mondta Nógrádi György a Hír Tv Háború Ukrajnában című műsorában.

„Ha az elmúlt egy hetet vagy hónapot nézzük akkor állóháború alakult ki” – mondta Nógrádi György.

A biztonságpolitikai szakértő kiemelte, ma a harckocsik területén orosz fölény van, amin a 10 Abrams, amit Ukrajna kap nem fog nyarat csinálni.

Emlékeztetett, az amerikaiak többször jelezték az ukránoknak, hogy egy ponton támadjanak, de ezt nem fogadják meg. „Ha az ukránok orosz területeket lőnek, akkor hatalmas támadásra számíthatnak” – jegyezte meg. Hangsúlyozta, óriási anyagi és ember áldozatok árán folyik ez a háború eredmények nélkül. Jelenleg nem a fegyverszünet és a béke irányába mennek a folyamatok – fűzte hozzá.

Nógrádi György kifejtette, De Santis azt mondta, hogy a NATO nem kíván együttműködni Ukrajnával, ha kormányváltás lesz Amerikában, akkor „Ukrajnának vége”.

„Mind a két fél kimerült, de nem ismerik be, ez a háború nem tart ki az amerikai elnökválasztásokig” – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, ha az USA kihátrál, akkor vége a háborúnak, Európa nem tudja és nem is akarja életben tartani katonailag ezt a háborút.

Zelenszkij ENSZ közgyűlésben mondott beszédét minősíthetetlennek nevezte és kiemelte, amit az ukrán elnök csinál az kontra produktív.

Jelenleg sem az oroszok, sem az ukránok nem készek a kompromisszumra, változik a helyzet és ezzel Zelenszkijnek tisztában kellene lennie – húzta alá.

„Zelenszkij hihetetlenül jó színész, de nem jó politikus” – mondta Nógrádi György

Kifejtette, lassan kezd fordulni a közhangulat. A német és az amerikai lakosság egy nagy részre nem úgy áll már a háborúhoz, mint pár hónapja.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább