Kiemelt Külföld

Nigériai püspök: Biden vegyen el egy nigériai férfit

Mutasson példát a melegjogokból…

Egy nigériai LMBTQ+ ellenes püspök azt javasolta, ha Joe Biden azt akarja, hogy az ország ne kriminalizálja a homoszexualitást, akkor egy nigériai férfit vegyen el „második feleségének”.

A dühös tiráda azután következik, hogy Biden kihirdette, hogy az egész világon előmozdítja az LMBT + jogok ügyét, pénzügyi szankciókkal fenyegetve azokat az államokat, amelyekről úgy vélik, hogy megsértették a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, és interszexuális emberek emberi jogait.

A Biden által február 4-én aláírt határozat utasította az amerikai kormányzati szerveket, hogy “fokozottan tegyenek erőfeszítéseket a külföldi kormányok által az LMBTQI + státus vagy magatartás kriminalizálása elleni küzdelem érdekében”.

Hozzátette: „Amikor a külföldi kormányok az LMBTQ+ személyek jogainak korlátozására törekszenek, vagy a hatályos jogi védelmet nem hajtják végre, ezáltal hozzájárulva az intolerancia légkörének erősítésére, a külföldön foglalkoztatott ügynökségek megfontolják a megfelelő válaszokat, ideértve a diplomáciai és segítségnyújtási eszközök teljes skáláját is és adott esetben pénzügyi szankciók, vízumkorlátozások és egyéb intézkedéseket léptetnek életbe.”

A prédikátor szerint Joe Bidennek Nigériába kellene jönnie, és feleségül kellene vennie egy férfit. –
Az afrikai Sahara Reportersnek nyilatkozta Emmah Isong püspök. Elmondta továbbá, hogy helyteleníti Biden azon megnyilvánulását, melyben kritizálja a homoszexualitást kriminalizáló nigériai törvényeket.

Azt mondta: „Én személy szerint pletykának tartom, hogy Amerika szankcionálni akarja a melegellenes kormányokat. Az Egyesült Államok nem lépett kapcsolatba hivatalosan Nigéria kormányával.

„Legyen egy hivatalos, az Egyesült Államok külügyminisztere által aláírt levél, amely azt mondja nekünk, hogy legyünk melegek, hogy tartsuk szem előtt az LMBT+közösség érdekeit, majd akkor felkérjük az USA elnökét, hogy jöjjön és mutasson példát.’

Gyakorolnia kell azt, amit prédikál, ha az amerikai elnök azt akarja, hogy Nigéria melegjogokat gyakoroljon, akkor el kell jönnie, és feleségül kell vennie egy férfit innen, hogy megtudjuk, mit is jelent.”

Hozzátette: „Minden nemzet egyenlő. Amerika olyan ország, amely hisz a demokrácia tételeiben, amelynek fontos a szólásszabadság, és úgy gondolom, hogy Nigéria független nemzet, mi nem vagyunk Amerika fennhatósága alá tartozó nemzet.

Nem tartozunk az amerikai érdekszférába. Jogunk van melegellenesnek lenni, hiszem, hogy senki nem szankcionálhat ezért minket.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább