Belföld

Niedermüller: Az egyházak gyűlölködő pártpropaganda eszközeivé váltak

Niedermüller Péter újabb egyházellenes nyilatkozatot tett. Miután tizennégy egyház képviselői álltak ki közös nyilatkozatban amellett, hogy “a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg”, a DK-s politikus dörgedelmes Facebook-bejegyzésben szipogta világgá, hogy ez mennyire “kirekesztő”.

A polgármester nyilván megijedt a “rémisztő képződményektől”.

Magyarország történelmi egyházai közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben kiálltak amellett a tény mellett, hogy a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg. Az üzenet egyszerű és örök érvényű, azonban a baloldal természetesen mélységesen zokon vette, hogy a magyar egyházi vezetők tartják magukat a Bibliában írtakhoz.

A Gyurcsány-párti Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere – aki már több egyházellenes kijelentést is tett – az elsők között támadta a nyilatkozatot. Íme:

“Lassan, de biztosan körvonalazódik a botrány. Néhány nappal ezelőtt 14 vallási közösség vezetője ünnepélyes nyilatkozatot tett azzal kapcsolatban, hogy „a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg”, és ezt a kijelentést kiegészítette azzal, hogy megerősítjük a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát”. Hogy ki kérte, vagy ki hatalmazta fel ezeket az egyházakat egy ilyen kirekesztő nyilatkozat megtételére, az nehezen – vagy nagyon is könnyen – érthető. Nyilván nem a Teremtő, hanem a Fidesz propagandaosztálya. A szomorú és elképesztő az, hogy ezek az egyházak – tegyük hozzá azóta a nyilatkozatot szintén aláíró Mazsihisz bocsánatot kért – eleget is tettek ennek a kérésnek. Ócska, gyűlölködő pártpropaganda eszközeivé váltak. Ahelyett, hogy mindenki emberi méltósága mellett, mindenféle kirekesztés és megbélyegzés ellen álltak volna ki, szégyenletes módon éppen a „zsidó és keresztény értékrend” alapelveit, az elfogadást és a szeretetet gyalázták meg. És mindezt röviddel karácsony előtt… – írta Niedermüller.

Szerinte ugyanis, ha egy egyházi vezető nyilatkozatot tesz arról, ami egyébként is alapvető tétele a vallásának, az gyűlölködés. És ráadásául az egészet a Fidesz irányítja, vagyis a keresztény egyházak “ócska, gyűlölködő pártpropaganda eszközeivé váltak”.

Az viszont nem ócska pártpropaganda, ha rémisztő képződménynek nevezik a hívő embereket. Ez a baloldal szeretetpolitikája. Emlékezzünk, hogy hogyan gyalázta a keresztényeket a DK-s politikus:

“Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem-magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nemtudoménmik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.”

Rémisztő képződmények, borzalmas családelképzelés. Ezt gondolja Niedermüller a magyarokról is, ez a gyűlölködés a baloldal szerint “európai érték”. Mert az idegen szép, a sajátunk csúf, rémisztő. Magyarországon senki nem üldözi a melegeket, a bejegyzett élettársi kapcsolat tulajdonképpen a házasság minden elemét biztosítja számukra, az, hogy nem házasodhatnak össze, nem tarthatnak templomi esküvőt, nem jelenti, hogy bármilyen fenyegetésnek lennének kitéve. Niedermüller és a hozzá hasonlók azt szeretnék, ha rákényszeríthetnék a papokra, hogy vallásukkal ellentétesen cselekedjenek.

Forrás: Pesti Srácok

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább