Külföld

New York Times: Az ukrán vezetésen belül egyre nagyobbak a szakadékok

Az ukrán vezetésen belül egyre nagyobbak a szakadékok – állítja a New York Times, hivatkozva arra, hogy Volodimir Zelenszkij elnök kormánya nemrégiben nyilvánosan bírálta az ország legfőbb katonai parancsnokát, Valerij Zaluzsnijt.

„Az Oroszországgal való konfliktus patthelyzetbe jutott, és hogy egyik fél sem valószínű, hogy a közeljövőben jelentős előnyökre tesz szert” – mondta Valerij Zaluzsnij.

Az amerikai lap szerint Ukrajnában már több mint egy éve keringenek pletykák a Zelenszkij és Zaluzsnij közötti feszültségről.

A szombati bírálatok azonban az első alakalom lehetett, hogy ez a szakadás nyilvánosan is megerősítésre került, amikor Ihor Zsovkva, az elnöki hivatal helyettes vezetője reagált a parancsnok a The Economist című lapban nemrég megjelent cikkére.

Zelenszkij adminisztrációja nyilvánosan bírálta Zaluzsnijt, miután a brit magazinnak írt cikkében arra figyelmeztetett, hogy a hadviselő felek „patthelyzetbe” kerültek, és a helyzetet az első világháborúhoz hasonlította.

A kijevi rezsim elnöke egyértelművé tette szombati sajtótájékoztatóján, hogy szerinte a fronton „nincs patthelyzet”.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább