Külföld

New York Times: Az EU nem tudja, mit kezdjen Trumppal, ha visszatér

Az európai tisztviselők nem tudják, hogyan viszonyuljanak Donald Trumphoz abban az esetben, ha visszatér a hatalomba. Ez első sorban az uniós szervek vezetőire és a nagyobb tagállamokra igaz. Ezzel szemben a kis országok megpróbálják majd megnyerni a régi-új elnök kegyeit – fejtette ki a New York Times.

„Az európai tisztviselőknek nagyrészt nincsenek ötleteik arra, hogyan kellene Trumphoz viszonyulniuk, azon kívül, hogy (elképzeléseik szerint) visszatérnek a múltbeli taktikához, (amely a) hízelgésen és üzleti tiszteletadáson alapul” – így összegezte a lap azoknak a diplomatáknak a véleményét, akikkel sikerült beszélnie.

A kisebb országok ugyanakkor az amerikai fegyverrendelések növelésével vagy más, szimbolikus lépésekkel próbálják majd elnyerni Trump kegyeit és a támogatását érdekeik érvényesítéséhez.

Donald Trump volt amerikai elnök november 15-én, kedden Floridában jelentette be hivatalosan, hogy indul a 2024-es elnökválasztási versenyen.

(Magyarhírlap nyomán)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább