Külföld Sport

Nemzeti ünnepnapot rendelt el a szaúdi király, miután elverték Argentínát

Kedden játszotta meccsét a katari világbajnokságon a Argentína és Szaúd-Arábia.

Nem mondhatjuk, hogy egy klasszikus örökrangadó lett volna, de nagy meglepetéssel zárult. Kevesen gondolták, hogy az olajnagyhatalom Szaúd-Arábia megveri a focinagyhatalom Argentínát. Mégis megverte 2–1-re, hiába volt a pályán Lionel Messi is.

Ezen a meglepő, a szaúdiak számára örömteli fordulaton úgy felbuzdult a 86 éves Szalman bin Abdul-Aziz, hogy nemzeti ünnepet rendelt el.

Szerdán tehát munkaszüneti nap van egyaránt a köz- és magánszféra dolgozói számára, valamint az oktatás minden szintjén.

Nagyvonalú intézkedés volt ez az öreg királytól, még akkor is, ha emiatt egyébként az iskolákban a záróvizsgákat át kell ütemezni. Az mostantól biztos, hogy a közel-keleti királyság minden lakosa szurkol a válogatottnak, további győzelmek reményében.

Az argentínok szurkolói természetesen kiakadtak a vereségen. Ennek legbizarrabb része az, hogy Indiából is érkeztek olyan felvételek, amelyeken argentinnak és brazilnak öltözött szurkolók verekszenek a többi jelenlevővel.

A szaúdiak edzője egyébként az 54 éves francia Hervé Renard, aki elég jó munkát végezhetett a győzelem alapján. Itthon talán kevesen ismerik a nevét, de az elmúlt húsz évben tizennégy csapatnál fordult meg edzőként.

Magánéletéhez is kapcsolódik a labdarúgás, hiszen felesége a gyönyörű Viviane Dièye, aki Bruno Metsu szenegáli válogatott edző özvegye. Metsu 2013-ban hunyt el rákban.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább