Belföld

Nemrég még úgy volt, hogy beomolhat a tető, most mégis állásbörzét tartanak a Karácsonyék Biodómban

Miközben a minap azt közölte a Főváros, nem fizetik tovább az épület fűtési számláit, így akár a tető is beomolhat, most mégis programot hirdettek az aulában.

November 10-11-én péntek-szombaton tartja meg a Városháza az első „Budapest Állásbörzét”, melynek keretében „megismerhetik az érdeklődők a fővárosi fenntartású és üzemeltetésű cégek, intézmények tevékenységét, valamint találkozhatnak a kollégákkal”. 

Az önkormányzatra és annak intézményeire, valamint vállalataira szerényen csak, mint „Budapest család” hivatkozik a Karácsony Gergely vezette budapesti vezetés. A promóanyag szerint ezer négyzetméteres területen 40 cég standját lehet végigjárni, majd készülnek előadásokkal, szelfi ponttal, önéletrajz-fotózással és tanácsadással.

Gyere el és találd meg a helyed a Budapest Családban!”– fogalmaztak.

Jó, de hol?

Az esemény érdekessége, azon kívül, hogy még sosem csináltak ilyet, nem máshol tartják, mint a város egyik legnagyobb be nem fejezett épületének, a Biodómnak az aulájában. Az állatkert melletti területen álló, félkész épületkolosszus jó ideje elhagyatva áll, s várja sorsa jobbra fordulását.

Szégyen-gyalázatnak tartom, hogy nincs befejezve, ami a főváros sara”

– jelentette ki idén tavasszal a Biodómmal kapcsolatban Lázár János építési és közlekedési miniszter.

Bősz Anett főpolgármester-helyettes a Népszavának nemrég arról beszélt, hiába kezdődött el a fűtési szezon,

a Fővárosi Önkormányzat nem fizeti ki a Biodóm számláit, elismerve, hogy a félkész épület temperálását nem kezdték meg és nem is fűtik majd.

A Liberálisok politikusából lett DK-s főpolgármester-helyettes elmondta, ennek az az oka, hogy pénzügyi satuban van a városvezetés. Vagyis nem tudnak fizetni. Karácsony Gergely helyettese egyenesen úgy fogalmazott, ez egy végső lépés, amit eddig tudtak halogatni, mostantól nincs hova hátrálniuk.

Idén nyár elején a főpolgármesteri kabinet úgy döntött, hogy nem költ a továbbiakban az állam által megrendelt és finanszírozott, de be nem fejezett beruházásra”– részletezte Bősz, majd azért elismerte, azért nagyon sok mindenen segítene, ha végre az eredeti terveken szereplő formájában elkészülhetne a Biodóm. Azt mondta, hogy „a végletekig kivéreztetett fővárosnak azonban nincs forrása a befejezésre és most már a beláthatatlan ideig húzódó fenntartásra sem”.

Nagyot mondott, saját magát cáfolta

Bősz Anett bár azzal fenyegetőzött ugyanabban az interjúban, hogy teljesen leállítják a Biodóm fűtését, később megjegyezte, annak érdekében, hogy a bonyolult tetőszerkezet ne omoljon össze, szükség van a fűtésre, amit azért teljesíteni fognak.

A lap szerint a fóliapárnák között nincs két egyforma darab, egyetlen háromszög ára nagyjából hatmillió forint. A fóliamembrán felülete összesen 19.696 négyzetméter. Csak a fólia pótlása többmilliárdos tétel lenne.

A Magyar Nemzetnek Tarlós István volt főpolgármester nyilatkozott a témában. Közölte:

a Biodóm soha nem volt állami projekt,

az állam egy fővárosi, még pontosabban állatkerti projektet finanszírozott. A terv ráadásul az állatkert kezdeményezése volt, amit a Fővárosi Közgyűlés is elfogadott, és a kormány két alkalommal is pénzügyi támogatásban részesített, egyszer 25, majd később további 19 milliárd forinttal.

„Az bizonyos, hogy az építés négyéves leállításának – ahogy a Lánchíd-felújítás másfél éves késleltetésének is – nem létezik sem szakmailag, sem logikailag alátámasztható magyarázata” – mondta el Tarlós István.

A BIODÓM BEFEJEZÉSE A FŐVÁROS FELADATA. A KORMÁNY MINDEN TÁMOGATÁST MEGADOTT, AMIT ÍGÉRT– így reagált az Építési és Közlekedési Minisztérium Bősz bejelentésére.

A Budapest Állásbörze egyelőre nem aratott osztatlan sikert, a Facebookon meghirdetett eseményre eddig húsz ember jelezte, hogy elmegy, hetven ember pedig érdeklődőként jegyezte fel magát. A novemberi időpont pedig vészesen közelít.

Forrás: Mandiner/Bokor Gábor

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább