Külföld

Németországban közel 900 forintba kerül a gázolaj literenkénti ára

A gázolaj literenkénti átlagára Németországban szerdán 2,3 euró (körülbelül 890 forint) fölé emelkedett, a benzint közel 2,2 eurós literenkénti áron kaphatják a németek – erről árulkodik egy kép, amelyen egy göttingeni benzinkút ártáblája látható.

A németországi benzinkutakon a szabványos E10-es üzemanyag és a gázolaj ára először hétfőn haladta meg a 2 eurós literenkénti árat. Szerdára a benzin literenkénti ára 2,3, a gázolajé közel 2,2 euróra nőtt – írta meg a hirado.hu.

A képen látható árak eurocentben értendők. Az ártábla szerint a gázolaj ára literenként 2,329 euróra (körülbelül 900 forintra), a szabványos E10-es benzin ára pedig 2,199 euróra (közel 850 forintra) nőtt.

Magyarországon az üzemanyagárakat 480 forintos szinten tartását továbbra is biztosítja a kormány meghosszabbított intézkedése.

Február végén a kormány bejelentette, hogy 480 forintban maximálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, amivel hozzájárul a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez.

Az intézkedés célja, hogy a kiskereskedelmi egységek ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább