Külföld

Németország: megerőszakolta a saját anyját a kongói migráns, korábban ő volt integráció sikerpéldája

A német balliberális média által éltette migráns most a saját anyját erőszakolta meg…

Moise Lohombót, egy 30 éves kongói menekültet, akit korábban a német média az integráció sikertörténeteként emlegetett, kilenc év börtönre ítélte a Wiesbaden Kerületi Bíróságot, miután elítélték saját anyja megveréséért és megerőszakolásáért. Az eset súlyossága és brutalitása megrázta a bíróságot és a közvéleményt egyaránt.

A bírósági tárgyalás során kiderült, hogy Lohombo az anyjával lakásban követte el az erőszakot, nem sokkal azután, hogy kábítószerrel kapcsolatos ügy miatt szabadult a börtönből.

Az megvadult migráns késsel fenyegette meg édesanyját, azt állítva, hogy megöli, ha nem teljesíti szexuális követelését. Azanyja könyörgött, hogy pénzt ajánlhasson neki egy prostituáltért, de Lohombo ezt elutasította.

Az áldozatot a támadás során súlyosan megverték, és vércseppeket találtak az egész lakásban. A nemi erőszak után Lohombo bocsánatot kért, majd mentett hívott anyjának, megelőzve menekült a helyszínről. Az édesanyát súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Pszichológiailag is erősen megviselte a támadást, és attól tartott, hogy fia teherbe ejtette.

Moise Lohombo egykor a németországi migránsok sikeres integrációjának poszterfiúja volt. Nyolc évesen érkezett Európába, és már gyermekként is agresszióval küszködött, társait támadta meg. Fiatalkorában hosszú bűnlajstromot gyűjtött össze, de a német sajtó úgy mutatta be, mint aki megváltoztatta életét, pékként végzett, majd profi bokszolóként folytatta karrierjét.

A Deutsche Handwerkszeitung 2017-ben dicsérte Lohombo-t, leírva őt mint egy bájos, fiatalembert, aki lelkesen mutatott képeket bullterrier kutyájáról. Az újságírásban „hullámvölgyekkel teli életet” említettek, Lohombo „szó szerint átküzdötte magát” a bűnöző életmódból a példamutató állampolgárságig.

Azonban az átalakulás nem tartott sokáig. Lohombót kábítószer-bűncselekmény miatt bebörtönözték, és tavaly augusztusban szabadult, nem sokkal édesanyja megerőszakolása előtt. Az ítélethozatal során a bíró megdöbbenésének adott hangot a törvény brutális részletei miatt, megjegyezte, hogy szinte hihetetlennek tűnt számára az ügy iratainak olvasása.

Lohombo a per során azt állította, hogy „nem tudta, hogyan történt ez”. Védője azzal védekezett, hogy védence pszichogén anyagokat és alkoholt fogyasztott, így nem volt tudatánál a támadás idején. A bíróság azonban elutasította, hogy Lohombót pszichiátriai intézetbe helyezzék, és kilenc év börtönbüntetést szabott ki rá.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább