Külföld

Németország: helikopterről zavarták haza a korcsolyázókat

Nehéz eldönteni, mi volt veszélyesebb…

Berlin Weissensee – Fülsiketítő zajjal érkezett a berlini rendőrség helikoptere a befagyott tóhoz, hogy figyelmeztesse a jégen lévő több száz embert. A jég veszélyes, meg ugye vírus is van, a távolságot tartani kéne.

A rotorlapátok erős szele “hóvihart” produkált.  A gyerekek a szüleikben kapaszkodtak, zaklatottan próbálták elhagyni a jég felszínét, szánkóval, kutyával.

Elég erős vitát generált a rendőrség helikopteres akciója. Sokan helyeslik ,mondván a rendőrök embereket mentettek meg így és a szülőket vonják felelősségre. Mások szerint elég lett volna egy megafonos tájékoztatás.

Egy Twitter-felhasználó azt írta közvetlenül a berlini rendőrségnek: „Felelőtlenek, tudniuk kellett volna, hogy a helikopterből érkező basszusrezgések jeget törhetnek. Ez volt a legalkalmatlanabb mód az emberek “megmentésére”.”

Csütörtökön és pénteket már voltak hasonló helikopteres akciók több más németországi településen is, így Hamburgban és Münchenben is.  Szintén helikoptert használtak Verdenben (Alsó-Szászország): körülbelül 50 korcsolyázót és jégkorongozót zavartak le a jégről. A gyerekek és serdülők nem tartották távolságot, és nem viseltek  “száj és orr védelmet” – közölték a  rendőrök.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább