Gazdaság Külföld

Németország gázvészhelyzeti riasztást adott ki az ellátási zavarok miatt

Németország gázvészhelyzeti riasztást adott ki az ellátási zavarok miatt

A német kormány csütörtökön életbe léptette a gázellátás esetleges zavaraira készített háromszintű vészhelyzeti tervének második, “riasztási fokozatát”. Közölték, hogy az ország válsággal néz szembe az Oroszországból érkező gázszállítások csökkenése miatt.

Robert Habeck gazdasági miniszter Vlagyimir Putyin orosz elnök országa elleni “gazdasági támadásnak” nevezte az orosz szállítások hiányát.

“MEG FOGJUK VÉDENI MAGUNKAT EZ ELLEN. DE ORSZÁGUNKNAK MOST EGY RÖGÖS ÚTRA KELL LÉPNIE” – MONDTA.

Az új rendkívüli intézkedések bevezetésére azt követően került sor, hogy a Gazprom a múlt héten a Németországba irányuló földgázszállításokat 60 százalékkal csökkentette. Míg Berlin “politikai jellegűnek” minősítette az orosz cég döntését, Moszkva magyarázata: “egyszerűen nincs mivel szivattyúzni”, rámutatva, hogy a Gazprom nem tudta biztonságosan fenntartani a gázáramlást egy olyan turbina nélkül, amelyet a Siemens Energy Kanadába küldött karbantartásra, és azt a szankciók miatt nem szállították vissza. A berendezés az Ottawa által Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciók miatt rekedt Kanadában.

Forrás: Orosz Hírek,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább