Külföld

Németország: A Zöld párt politikusa élesen bírálta az USA külpolitikáját

Óvva int Winfried Hermann, Baden-Württemberg Zöld (Grüne) párti közlekedési minisztere attól, hogy az ukrajnai háború kapcsán ne gondolkodjunk el Oroszország és a Nyugat világpolitikai szerepéről.

„Az elmúlt 30 év katonai konfliktusai és háborús érintettsége nem igazolja azt a képet, hogy egyedül Oroszország érvényesíti az érdekeit gonosz módon, háborúskodás árán, katonai erőt használva” – jelentette ki a hazájában pacifista nézeteiről is ismert politikus.

Szerinte mindenekelőtt az Egyesült Államok általi beavatkozások teremtettek béke és demokrácia helyett sok pusztítást. Megjegyezte, hogy ettől nem eltekintve is, Oroszország a Szovjetunió felbomlása óta brutális, a nemzetközi jogot megsértő háborúkat vív az orosznak mondott érdekövezetekben, bizonyíthatóan háborús bűnöket is elkövetve. Hermann azt is kifejtette, hogy a politikát, különösen a kül- és biztonságpolitikát nem vezérelhetik elsődlegesen az érzelmek.

Felvetette annak a kérdését is, hogy vajon a nyugati fegyverszállítmányok Ukrajnának valóban közelebb hozzák-e a háború végét, vagy éppen ellenkezőleg, meghosszabbítják az erőszakot. Kifejtette a politikus a véleményét a békeszerződésről is:

„Egy békeszerződést végül úgyis a háborús ellenféllel, Oroszországgal kell megkötni, bármilyen háborús bűnt is követett el. Ez a keserű, megkerülhetetlen igazság.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább