Kiemelt Sport

Német válogatott focista: Németország nem biztonságos a 11 éves lányomnak

A migránsok miatt aggódna, ha este elmenne bulizni a lánya, ezért Spanyolországban akar maradni a családjával…

Toni Kroos péntek este játszotta profi pályafutása utolsó mérkőzését a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon.

A torna negyeddöntőjében Spanyolország hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Németországot, a klasszis középpályás pedig már korábban bejelentette, hogy az Eb után visszavonul. A meccs előtt a „Lanz és Precht” című podcastban a sporttémák mellett társadalmi jelenségekre, köztük a migrációra is reflektált.
Kroos hangsúlyozta, hogy a pályán és azon kívül is mindenkinek arra kellene törekednie, hogy kihozza magából a maximumot. „Azt akarom, hogy a gyerekeim próbáljanak a legjobbak lenni abban, amit csinálnak” – tette hozzá.

Ezután arról beszélt, hogy a családjával együtt egyelőre Spanyolországban akar maradni, mert ott nagyobb biztonságban érzi magát, mint a szülőföldjén.

Németország már nem az az ország, mint tíz évvel ezelőtt volt, amikor eljöttünk. Aggódnék, ha a lányom este 11 óra után elmenne bulizni egy német nagyvárosban. A migráció folyamatosan jelen van a németek életében. Az Eb-n megmutattuk, hogy nyitottak vagyunk, és elfogadók, de az elmúlt években sok minden túlságosan ellenőrizetlen volt ezen a területen – fogalmazott a hatszoros BL-győztes sportember.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább