Sport

Német szurkolók sörrel dobálták a színesbőrű játékost

A média szerint ez most nem rasszizmus, hanem vicces jelenet…

Hétgólos mérkőzést nyert meg a Borussia Dortmund a Bayer Leverkusen vendégeként szombaton. A hazai szurkolók közreműködésével a BVB 18 éves középpályása, Jude Bellingham életében először ivott sört, bár aligha így tervezte.
A 4-3-as vendégsikerrel végződő bajnokin a Leverkusen háromszor is vezetést szerzett, de a Dortmund háromszor egyenlített, majd a meccset két góllal és egy gólpasszal záró Erling Haaland büntetőjével a győzelmet jelentő negyedik találatot is megszerezték a 77. percben.

Haaland egyik találatánál a leverkuseni szurkolók poharakat dobáltak a pályára a szögletzászlónál ünneplő Dortmund-játékosok felé, dobálva a színesbőrű Bellingham t is, aki pedig nem kis bravúrt hajtott végre: a norvég csatár nyakában lógva, egy kézzel kapta el az egyik pályára dobott poharat, majd kortyolt is belőle.

Az angol válogatott középpályás a meccs után Twitter-oldalán posztolt képeket a gólörömről és két vallomást is tett: korábban még nem ivott sört és nem ízlett neki.

„Tökéletes nap életem első söréhez. Nem rajongok érte…” – írta.

Hasonló események voltak pár napja a magyar-angol válogatott meccsen, akkor a komplett brit és német sajtó rasszista, náci szurkolókról és hatalmas botrányról írt, ami után a politika is megszólalt, köztük Boris Johnson az Egyesült Királyság miniszterelnöke is. Természetesen a leghangosabban a hazai libernyák média ütötte a magyar szurkolókat, 444, telex, 24.hu és a többi, amihez a komplett hazai „ellenzék” csatlakozott”. 

És most? Most csendben van mindenki, az angol újságok vicces, jópofa jelenetként mutatják be a játékosok sörrel megdobását. 

Kettősmérce.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább