Külföld

Német szocdem képviselő: Ha európai pusztításról beszélünk, nézzék meg Orbán Viktor tetteit

Dietmar Nietan szerint „Németország problémája Lengyelország és Magyarország”.

A Rzeczpospolita interjút készített a szociáldemokrata Dietmar Nietannal, a Német Szövetségi Külügyminisztérium lengyelországi kapcsolatokért felelős képviselőjével, akit megkérdeztek arról, mi a véleménye, hogy Jarosław Kaczyński korábban Németországot „rendkívül destruktív európai elemnek” nevezte, amiért például nem kezeli Lengyelországot egyenlő partnerként.

Ha már európai pusztításról beszélünk, akkor azt tanácsolom, nézzék meg Orbán Viktor tetteit, hogyan értékeli Zelenszkij elnököt és Ukrajna uniós tagjelölti lehetőségeit”

– válaszolta erre Nietan.

A beszélgetésben kritikával illette azt, hogy az Oroszországgal kapcsolatos uniós döntéseket „Magyarország blokkolni próbálta”, valószínűsíthetően az orosz olajembargót érintő szankciós csomagra utalva.

Nem jó a viszonyunk Orbán Viktor kormányával. Ha Kaczyński európai romboló elemről beszél, akkor inkább Orbánra, ne pedig Scholz kancellárra”

– jelentette ki.

Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább