Külföld

Német mesekönyv: négy szülő él együtt a kislánnyal

Poliamori érzékenyítés egy kis szivárvánnyal…

Németországban az Alibri Verlag kiadó kiadta a “Welche Farbe hat die Liebe?” (Milyen színű a szerelem?) című könyvet, az első olyan gyermekkönyvet, amely egy poliamor családfelállást mutat be.

Anna, Lia és Ed lánya, de egyben Betty lánya is. És  Eli lánya. Négy szülő – hogy lehet ez, teszi fel a kérdést a kiadó, majd érkezik is a válaszuk: egyes családok nem csak anyukából, apukából és két gyermekből állnak. Anna családjában négy szülő és egy gyermek van. Ami közös bennük, az az egymás és különösen Anna iránti szeretetük.

A “Milyen színű a szerelem?” című könyvvel Mariana Ellery író nem-monogám emberként szeretné megmutatni a gyerekeknek, hogy a szerelemnek sokféle oldala van, és hogy szabadon megválaszthatod, kit szeretsz. A “melegszívű,” szivárványszínű, laza rímekbe szedett történetet Clara Reschke illusztrálta.

A poliamoria szó jelentése „többszerelműség”. Olyan szerelmi és szexuális kapcsolat, melyben három vagy több személy is részt vesz egyszerre, miközben a szereplők tudnak egymásról.(A poliamoria-val rokon  poligámia többnejűséget/többférjűséget jelent.) A poliamoria általában hetero kapcsolat, de létezik olyan változat, amikor szexuális kapcsolatot folytat mindenki-mindenkivel. A mesekönyv ez utóbbihoz tartozik.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább