Belföld

Német lap: Orbán Viktor „a fájdalom határáig” feszegette az EU és a NATO határait

A magyar miniszterelnök egyre nyíltabban játszik Putyin javára, aki fenyegeti az európai békét, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról ír, hogy Orbán Viktor „a fájdalom határáig” feszegette az EU és a NATO keretein belül lehetséges határokat, de elkerülte a szakítást. Például Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szembeni baráti nyilatkozatai ellenére mindig is támogatta az Oroszország elleni uniós szankciókat.

A cikk szerint Orbán egyre nyíltabban játszik Putyin javára, aki fenyegeti az európai békét.

A magyar külügyminiszter dicséri országa Oroszországgal való kapcsolatait és bírálja Ukrajnát, a magyar védelmi miniszter megkérdőjelezi a NATO keleti szárnyának megerősítését, Orbán Viktor pedig Putyin barátját játssza Moszkvában, és cserébe az európaiaknál kedvezőbb áron kap megállapodást a gázszállításról.

A cikk kérdésfelvetése, hogy Putyin ezzel megvásárolta-e Budapest vétóját az uniós szankciókkal szemben egy esetleges ukrajnai invázió esetén néhány hónappal a magyarországi választások előtt.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább