Külföld

Német lap: Nem Ukrajna, hanem a nyugati országok döntik el, hogy mikor legyenek tárgyalások

„Ukrajna tagsága sem az EU-ban, sem a NATO-ban nem lesz reális a következő 15-20 évben” – írja a lap.

“Könnyen lehet, hogy a kijevi kormány másként gondolkodik, és folytatni kívánja a harcot. A nyugati hivatalos nyilatkozataival ellentétben azonban nem a szuverén Ukrajna dönti el, hogy mikor kezdődjenek a tűzszüneti tárgyalások. Ezt a döntést Biden amerikai elnök, valamint a brit, a francia és a német kormányfő hozza meg” – írja a Die Weltben Christoph B. Schiltz.

“A döntő kérdés az lesz, hogy Kijevnek és a Nyugatnak végül milyen árat kell fizetnie a tűzszünetért, nemhogy a béketárgyalásokért” – írja Schiltz.

A szerző megjegyzi, hogy az EU- és NATO-tagállamok túlnyomó többsége nem fogja megvárni a tűzszünetet, amíg az ukrán fegyveres erők elveszített területeket foglalnak el, mert ezzel egy “csonka Ukrajnát” állítanak be.

Christoph B. Schiltz arra a következtetésre is jutott, hogy Ukrajna tagsága sem az EU-ban, sem a NATO-ban nem lesz reális a következő 15-20 évben.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább