Külföld

Német lap: Magyarország, Lengyelország, Olaszország, Svédország – egyre több ellensége van Európának

„Hány jobboldali kormányt bír el még az Európai Unió? Hosszabb távon ez nem lesz jó” – elmélkedik a Süddeutsche Zeitung.
A Süddeutsche Zeitung arra figyelmeztet, hogy egyre több jobboldali kormány emelkedik fel az Európai Unióban. Az írás szerzője, Hubert Wetzel Magyarországot, Lengyelországot és Svédországot említette, és hozzátette, hogy nemsokára Olaszország is csatlakozhat ehhez a blokkhoz.

“Ez nem egy jó ősz az Európai Unió számára” – összegez a publicista, aki szerint Magyarországot és Lengyelországot nem vennék fel az Európai Unióba, ha ma kérvényeznék felvételüket a blokkba.

Wetzel szerint az, hogy Svédország és Olaszország is jobbra fordul, az EU elhibázott migrációs politikájának „köszönhető”.

“Hosszabb távon nem fogunk tudni mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Európával ellenséges erők kormányoznak a tagállamokban” – összegez a német lap szerzője.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább