Belföld Külföld

Német lap: kiderült kik voltak a budapesti Antifa támadók

Kiderült kik álltak a hétvégén elkövetett Antifa támadás mögött, közölte a Bild. A német napilap szerint mindannyian a baloldali szélsőséges irányzathoz sorolhatók és több éves börtönbüntetés várhat rájuk.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, viperával felszerelkezett, símaszkos banda támadt rá egy 40 év körüli férfira a XI. kerületben péntek délután. A gazdagréti dohánybolt alkalmazottja súlyosan megsérült. A Bild információi szerint a feltételezett támadók Clara W. (22), Anna M. (25), Emilie D. (20), Moritz S. (20), Tobias E. (29) Németországból és Ilaria S. (38) Olaszországból. Mindannyian a baloldali szélsőséges irányzathoz sorolhatók. A német támadók Szászországban, Türingiában, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Schleswig-Holsteinben és Alsó-Szászországban születtek. A támadás miatt többéves börtönbüntetés vár rájuk Magyarországon. A Bild lapunkra hivatkozva közölte, hogy T. Zoltán, az egyik gazdagréti trafik dolgozója volt az antifák egyik áldozata, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A Szent János Kórházban több mint 20 öltéssel varrták össze a fejét.

Forrás: Bild; Kiemelt kép: verfassungsschutz.de

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább