Külföld

Német lap: A magyaroknak tudomásul kell venni a megszorításokat!

A német Süddeutsche Zeitung többek között a katatörvényről írt cikkében, amelyet azzal zárták, hogy a hazai családoknak tudomásul kell venniük a szankciókat.
A lap úgy kezdi a cikket, hogy a mostani utcai megmozdulások az elsők az április 3-i választási győzelem óta, úgy fogalmaznak, hogy a takarékossági tervek és az adópolitika miatt vonultak tüntetők az utcára, akik ezt ráadásul mindezt Márki-Zay felhívására tették.

A Süddeutsche szerint a választási győzelemhez hozzájárult, hogy „ajándékot” nyújtottak a költségvetésből adóengedmények és támogatások formájában, azonban „a párt már nem tudja miből fizetni a kedvezményeket”. Kijelentik, a forint azért van mélyrepülésben, mert az EU milliárdokat fagyasztott be a jogállamisági vita következtében, a „hatalom pedig fogy ki a pénzből”.

A lap úgy fogalmaz, hogy Orbán Viktor ígérete megalapozatlan volt, mikor a miniszterelnök azt mondta, az állam kipótolja az összeget, amit Brüsszel visszatart.

„Kénytelenek a megszorításokat tudomásul venni olyan családok, amelyek idáig jelentős adóelőnyöket élveztek” – írták.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább