Külföld

Német külügyminiszter: Nem volna szabad mindenért az orosz embereket felelősségre vonni

Annalena Baerbock szerint nem tagadhatják meg a beutazási engedélyt egyes orosz újságíróktól és kutatóktól.

„Fontos, hogy olyan megoldást találjunk az orosz vízumtilalom kérdésére, amely mindenki aggályait figyelembe veszi, ugyanakkor nem volna szabad mindenért az orosz embereket felelősségre vonni” – idézte az Index Annalena Baerbock német külügyminisztert, aki Jeppe Kofod dán külügyminiszterrel közösen tartott pénteken sajtótájékoztatót Koppenhágában. Baerbock szerint fontos, hogy szem előtt tartsuk:

A JELENLEGI BRUTÁLIS HÁBORÚS HELYZETBEN NEM MONDHATUNK LE ÖRÖKRE AZ OROSZORSZÁGBAN ÉLŐ 140 MILLIÓ EMBERRŐL.”

Csökkent az orosz turisták száma Németországban.

A német külügyminiszter elmondta, hogy a tárgyalásokon több nézőpontból is megvizsgálják a kérdést, szerinte ugyanis nem tagadhatják meg a beutazási engedélyt olyan újságíróktól vagy kutatóktól, akik egyébként veszélyeztetve vannak Oroszországban. Beszámolt arról is, hogy az ukrajnai háború kezdete óta valamivel csökkent az orosz turisták száma Németországban, ugyanakkor elismerte, hogy egészen más helyzetben vannak azok az országok, amelyeket csak egy határ választ el Oroszországtól.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább